Η διδασκαλία περιλαμβάνει όλες τις επιμέρους ενότητες του Αστικού Δικαίου (Γενικές Αρχές, Γενικό Ενοχικό, Ειδικό Ενοχικό, Εμπράγματο, Κληρονομικό, Οικογενειακό), και συνίσταται στην ανάπτυξη θεωρητικών ζητημάτων, επίλυση πρακτικών θεμάτων κατά τρόπο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εξετάσεων των υποψήφιων. Επίσης, κατά την προετοιμασία γίνεται επίλυση σύνθετων πρακτικών ζητημάτων και σύγκριση διαφόρων θεωρητικών ζητημάτων όπου τονίζεται η εκάστοτε κρατούσα άποψη νομολογίας ή θεωρίας.
Για τις εξετάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων σκοπός μας είναι η πλήρης προετοιμασία του εξεταζόμενου στις ανάγκες των εξεταστικών περιόδων γι’ αυτό ιδιαίτερη προσοχή δίδεται σε θέματα που έχουν ήδη εξεταστεί στις προηγούμενες εξετάσεις καθώς και στις τρέχουσες εξελίξεις στα νομικά ζητήματα (θέματα επικαιρότητας και ζητήματα που απασχολούν καθημερινά τον ασκούμενο).
Όσον αφορά στις εξετάσεις της επάρκειας προσόντων που απευθύνονται σε αποφοίτους ξένων πανεπιστημίων η διδασκαλία είναι προσανατολισμένη σε μια μορφή συνολικής προσέγγισης της ύλης όπως και στους φοιτητές καθώς τα θέματα των εξετάσεων ορίζονται από ειδική επιτροπή που αποτελείται από καθηγητές πανεπιστημίου. Επιλύονται θέματα παλαιότερων ετών και οι υποψήφιοι καλούνται να επιλύουν ασκήσεις σε συνθήκες προσομοίωσης πραγματικών εξεταστικών συνθηκών.
Όσον αφορά τέλος στους εξεταζόμενους με τη διαδικασία ΔΟΑΤΑΠ πέραν των ανωτέρω ιδιαίτερη μνεία δίνεται στο προφορικό σκέλος της εξέτασης με ασκήσεις προσομοίωσης με τον καθηγητή και τον φοιτητή.