ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

Έναρξη νέου τμήματος για τον επικείμενο διαγωνισμό Συμβολαιογράφων. Η διδασκαλία θα είναι δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 27/05/2024.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210-3646246, 210-360216, 6938931286 (Παλαιογιάννη Μαρία) & 6973521782 (Κοτζαμανή Μαρία).

ΗΜΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 6:00 – 8:00 ΠΟΛ. ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΙΤΗ 6:00 – 8:00 ΑΣΤΙΚΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6:00 – 8:00 ΕΜΠΟΡΙΚΟ
ΠΕΜΠΤΗ 6:00 – 8:30 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

ΦΕΚ Ενημέρωσης

Κατεβάστε το ΦΕΚ Προκήρυξη διαγωνισμού Συμβολαιογράφων

ΕΓΓΡΑΦΗ

Για σίγουρα αποτελέσματα εγγραφείτε στο μάθημα στο μεγαλύτερο και εγκυρότερο Πανεπιστημιακό Νομικό Φροντιστήριο.

Αναλυτικά τα μαθήματα είναι:

Ακολουθήστε τον κάθε σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα για το κάθε μάθημα.

Οι καθηγητές μας:

Ακολουθήστε τον κάθε σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα για τον κάθε καθηγητή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Ποιο είναι το επάγγελμα του Συμβολαιογράφου;

Συμβολαιογράφος δεν γεννιέστε! Γίνεστε! Αν θέλετε να γίνετε ένας επιτυχημένος συμβολαιογράφος πρέπει να έχετε τελειώσει την νομική σε πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή, να έχετε αναγνωρίσει το πτυχίο σας και μεταξύ την ηλικία 28 και 42 ετών να δώσετε εξετάσεις στις οποίες και να επιτύχετε. Το Νομικό Φροντιστήριο Παναγιώτου μπορεί να σας βοηθήσει να καταφέρετε αυτόν σας τον στόχο.

Απαιτούμενες Δεξιότητες:

  • Σωστή κρίση και η αμεροληψία
  • Υπευθυνότητα και τιμιότητα
  • Υπομονή και ευγένεια
  • Κοινωνικότητα και διαλλακτικότητα

Τομείς Αρμοδιοτήτων:

  • Πολεοδομική και οικοδομική νομοθεσία (αγοραπωλησία ακινήτων, ενυπόθηκα δάνεια, …)
  • Οικογενειακό δίκαιο (γαμικό σύμφωνο, υιοθεσία, δωρεά, διαδοχή, διαζύγιο, …)
  • Εμπορικό δίκαιο (σύσταση εταιρειών, συγχώνευση, …)

Πώς μπορεί να γίνει κάποιος Συμβολαιογράφος;

Μετά την επιτυχία σας στις εξετάσεις ασχολείστε με νομικά και φοροτεχνικά έγγραφα που τα πιστοποιείτε ως προς το περιεχόμενο και την γνησιότητα τους με την στρογγυλή σφραγίδα του κράτους. Ως συμβολαιογράφος σας δίνετε αυτή η ικανότητα από το ίδιο το κράτος. Φυλάσσετε νομικά έγγραφα για λογαριασμό των πελατών σας, διατηρώντας ένα χαρτοφυλάκιο που θα παραδοθεί στον επόμενο συμβολαιογράφο όταν εσείς θα συνταξιοδοτηθείτε.

Διεξάγετε πλειστηριασμούς, συντάσσετε δηλώσεις, διαθήκες, αλλά παίρνετε και συντάσσετε ένορκες καταθέσεις από και για πελάτες σας. Ως συμβολαιογράφος πρέπει πάντα να διατηρείτε ένα χαρακτήρα με διαύγεια και γνώση του νομικού και φοροτεχνικού status quo. Με αυτή σας την υποδομή θα μπορείτε να συμβουλεύετε τους πελάτες σας για κάθε είδους υποθέσεις.  

Όταν κάποιος συμβολαιογράφος συνταξιοδοτηθεί, μπορείτε να διεκδικήσετε το χαρτοφυλάκιό του. Η συμβολαιογραφία είναι κλειστό επάγγελμα, αλλά αν το θελήσετε πραγματικά να γίνετε και εσείς ένα από τα μέλη της,  μπορούμε να σας δείξουμε με την πείρα, τις γνώσεις και τη μεταδοτικότητά μας πώς να γίνετε και εσείς ένας ή μία συμβολαιογράφος. Οι εξετάσεις όπως αναφέραμε είναι δύσκολες και απαιτητικές, όπως και το λειτούργημα του συμβολαιογράφου. 

Τα Νομικά Φροντιστήρια Παναγιώτου με 37 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας και εξειδίκευση στις νομικές σπουδές μπορούν να σας δείξουν τον σωστό τρόπο. Η επιλογή και η όρεξη για μάθηση και επιτυχία είναι δική σας.

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.