Σκοπός της προετοιμασίας για τις φοιτητικές εξετάσεις του Δημοσίου Δικαίου είναι η άρτια προετοιμασία τους ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με αξιώσεις στις εξετάσεις.
Η διδασκαλία συνίσταται στην λεπτομερή ανάλυση όλων των θεωρητικών ζητημάτων και ακολουθεί επίλυση πρακτικών ζητημάτων μετά την ολοκλήρωση κάθε ενότητας.
Κάθε συνάντηση ενισχύεται με έντυπο υλικό, σημειώσεις, διαγράμματα και παλαιότερα θέματα εξετάσεων.
Προς εμπέδωση της ύλης ορίζονται μαθήματα ειδικά για την επίλυση πρακτικών ζητημάτων. Κατά την επίλυση των πρακτικών σκοπό μας είναι να διδαχθεί ο υποψήφιος τον τρόπο κατάρτισης του δικανικού συλλογισμού ώστε να είναι σε θέση να αποτυπώσει στις εξετάσεις τις γνώσεις του.
Στο τέλος κάθε μαθήματος αφιερώνεται χρόνος προς επίλυση των αποριών των υποψηφίων.
Στη Σύνθεση δημοσίου δικαίου εκτός από τη θεωρητική ανάλυση γίνεται και πλήρη ανάλυση των φακέλων νομολογίας που παραδίδουν οι καθηγητές. Η ανάλυση αυτή γίνεται ανά κλιμάκιο και ακολουθεί προετοιμασία ερωτοαπαντήσεων για την προφορική εξέταση.
Στη σύνθεση δημοσίου δίκαιου περιλαμβάνονται:
- το οργανωτικό μέρος του συνταγματικού δικαίου
- τα ατομικά δικαιώματα
- το γενικό διοικητικό δίκαιο και
- η διοικητική δικονομία.
Η προαναφερόμενη ύλη διδάσκεται με βάση τα προτεινόμενα από τη σχολή πανεπιστημιακά εγχειρίδια αλλά και τις σημειώσεις του διδάσκοντος Μηνά Νικολάτου που περιλαμβάνουν πλήρη ανάλυση της θεωρίας και πρακτικά προς επίλυση.